بيمه راهنمايان به عنوان يكي از احكام پيشنهادي برنامه ششم ارائه شده است/ تراز گردشگري ايران مثبت مي شود


معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با بيان اينكه زيباي هاي ايران از طريق افراد دلسوز و علاقه مندي به نام راهنمايان گردشگري به گردشگران منتقل مي شود گفت: پيگيري موضوعات مهم مربوط به راهنمايان گردشگري از جمله بيمه راهنمايان يكي از مهمترين موضوعاتي است كه از طريق اين سازمان پيگيري مي شود و بيمه راهنمايان به عنوان يكي از احكام پيشنهادي درتنظيم برنامه ششم توسعه ارائه شده است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، دكتر مسعود سلطاني فر پيش از ظهر امروز با بيان اين مطلب در مراسم اختتاميه هشتمين گردهمايي راهنمايان گردشگري سراسر كشور كه از 28 بهمن لغايت اول اسفندماه 93 به ميزباني مشهد مقدس برگزار شد گفت: جاذبه هاي گردشگري و زيبايي هاي ايران توسط راهنمايان گردشگري كه افرادي علاقه مند و دلسوز هستند به گردشگران معرفي مي شوند بر همين اساس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حمايت از راهنمايان را در برنامه هاي خود دارد به اين منظورپيگير موضوع بيمه راهنمايان گردشگري نيز در اين سازمان هستيم.
وي افزود: البته بخشي از اين موضوع با صحبت هايي كه با وزير رفاه، كار و تعاون صورت گرفته رفع شده و به دنبال اين هستيم كه در برنامه ششم توسعه به اين موضوع توجه ويژه اي شود و بر همين اساس موضوع بيمه راهنمايان به عنوان يكي از احكام پيشنهادي در تنظيم برنامه ششم توسعه ارائه شده است.
وي در اين مراسم و در ابتداي صحبت هاي خود با ابراز خرسندي از حضور در مشهد مقدس وشركت در مراسم اختتاميه هشتمين گردهمايي راهنمايان گردشگري سراسر كشور گفت: انتخاب ايران به عنوان ميزبان راهنمايان گردشگري سراسر دنيا در سال 2017 ميلادي را تبريك مي گويم و اين اطمينان را مي دهم كه در ايران ميزباني با شكوهي از اين مراسم مهم و جهاني داشته باشيم.
وي ادامه داد: امروزه صنعت گردشگري نقش بسيار مهمي در گسترش تعاملات فرهنگي بين ملت ها، اشتغالزايي و تامين معيشت دارد و در آمد صنعت گردشگري در رديف چهارم قرار دارد و اولين منبع درآمد براي كشورهاي توسعه يافته به حساب مي آيد.
روند رو به رشد گردشگري ايران
وي گفت: آقاي طالب ريفاعي دبيركل سازمان جهاني جهانگردي درسفر اخير خود به ايران و در بازديد از شهرهاي تهران و مشهد به موضوع توسعه گردشگري در ايران اذعان كرد و در مراسم افتتاحيه هشتمين نمايشگاه بين المللي گردشگري و صنايع وابسته تهران در گزارشي كه به حاضران و شركت كنندگان در اين همايش ارائه كرد به موضوع توسعه گردشگري در ايران تاكيد كرد.
وي در ادامه صحبت هاي خود با بيان اينكه توجه به صنعت گردشگري بايد بيش از پيش توجه شود گفت:  در سال 2014 ميلادي از هر 7 شغل يك شغل در دنيا مستقيما با گردشگري در ارتباط است و در حال حاضر درآمد ارزي بسيار از كشورها ازجمله آمريكا، انگليس، آلمان، تركيه و ... از طريق گردشگري و جذب توريست است.

وي گفت: پيشرفت هاي  بسياري از كشورهاي مختلف دنيا از محل گردشگري است و بر همين اساس بايد بيش از پيش به اين موضع در ايران بها بدهيم چراكه در كنار جاذبه هاي گردشگري ايران، نگارهاي تاريخي و آثار كهن و ميراث فرهنگي ايران زمین مي تواند عامل بسيار مهمي در جذب گردشگر و توسعه توريسم باشد.

وي ادامه داد: ايران در مسير برخورد تمدن هاي شرق به غرب واقع است و از جايگاه ويژه اي در گردشگري برخوردار است و از تخت جمشيد گرفته تا ميدان نقش جهان اصفهان و از چغازنبيل تا سلطاينه زنجان و نيز از غرب كشور تا حرم مطهر رضوي و كاشي كاري هاي بسيار زيباي مسجد گوهر شاد همه و همه زيبايي ها و جاذبه هايي هستند كه مي توانند در جذب گردشگر و نيز توسعه گردشگري در ايران موثر باشند.
تراز گردشگري مثبت مي شود
معاون رئیس‌ جمهور و رئیس سازمان میراث، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در ادامه گفت: در حال حاضر تراز گردشگری در کشور ما پایین‌تر از تراز گردشگری کشورهای ديگر است كه تلاش داريم اين تراز گردشگري را مثبت كنيم.
وي افزود:  در سال گذشته حدود 8/4 میلیون گردشگري ورودی به کشور داشتيم در حالي كه  7 میلیون نفر نیز به خارج کشور مسافرت كردند که با توجه به ظرفیت‌های عظیم گردشگری در حوزه‌های مختلف ایران این تراز باید رو به افزایش باشد.
وی با اشاره به دو چشم‌انداز برنامه ششم و هفتم برای رسیدن به سند چشم‌انداز 20 ساله گردشگری ادامه داد: بر اساس يك برنامه ريزي به دنبال هدف گذاري كشورهاي مختلف هستيم كه يكي از اين كشورها چين است و بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد كه درچین سالانه حدود 100 میلیون نفر به خارج کشور سفر می‌کنند که اگر بتوانیم یک میلیون نفر آنها را جذب کنیم اتفاقات خوبی را برای صنعت گردشگری شاهد خواهیم بود.
معاون رئیس‌جمهور گفت: با این حال باید در امر راهنمایان گردشگر که نقش بسیار زیادی را در توسعه صنعت گردشگری دارند، تغییرات و تحولات زیادی را شاهد باشیم که از جمله آن می‌توان به روز بودن و فراگیری زبان‌های مختلف اشاره کرد.
سلطانی‌فر اذعان داشت:‌ تمام تلاش مان را به‌کار خواهیم برد که تا سال 2017 ایران مقصد گردشگران خارجی خواهد بود اتفاقات خوبی را در عرصه‌های مختلف گردشگری کشور شاهد باشیم.
وی صنعت گردشگری را ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه بخش‌های مختلف اقتصادی کشور دانست و يادآورشد: کشورهای مختلف نظیر آمریکا، اسپانیا، انگلیس، تایلند استفاده‌های زیادی را از ظرفیت‌های گردشگری خود می‌کنند؛ به‌طور مثال جزیره ماکائو که تنها یک سوم جریره کیش ما وسعت دارد سالانه با پذیرایی از 29 میلیون گردشگر خارجی 90 درصد درآمد ارزی خود را به‌دست می‌آورد.
وی همچنین با اشاره به کشورهای حوزه خلیج فارس و همجوار ایران یادآور شد: ترکیه نیز سالانه پذیرای 40 میلیون گردشگر خارجی با ارزیابی 40 تا 50 میلیارد دلار است که در همین راستا کشور ما نیز می‌تواند از این موضوع الگوبرداری کند.
رويكرد مدبرانه دولت يازدهم در جذب توريست
اين عضو كابينه دولت تدبير و اميد در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به تحولات صورت گرفته در حوزه گردشگري در دولت يازدهم افزود: رویکرد مدبرانه و سازنده دولت یازدهم باعث حمایت از گردشگری کشور و تقویت این بخش شده است و اين اميدواري به وجود آمده كه ورود گردشگران خارجي به ايران افزايش يابد.
 سلطانی فر ادامه داد: در حال حاضر هفت هزار راهنمای رسمی و شناخته شده در زمینه گردشگری در سطح کشور فعالیت دارند كه دراین چارچوب تربیت و تقویت راهنمایان متخصص به ویژه برای گردشگران غیرانگلیسی زبان از جمله گردشگران چینی و روسی در دستور کار اين سازمان قرار گرفته است.
سلطانی فر همچنین به بازنویسی آیین نامه نظارت بر فعالیت راهنمایان گردشگری اشاره و بیان کرد: این آیین نامه مصوب سال 1354 است كه اصلاحات آن وبه روز رساني آغاز شده و در حال حاضر براي تائيد نهايي  در اختیار کمیسیون اجتماعی هیات دولت است و به زودی ابلاغ می شود.

وی در خصوص تامین امنیت کامل گردشگران خارجی نیز گفت: آیین نامه ارتقا امنیت نیز در نشست شورای امنیت کشور به تصویب رسیده و تمام دستگاههای انتظامی، اطلاعاتی و نظامی موظف شده اند امنیت گردشگران خارجی را در سراسر ایران تامین کنند.

ساخت 400 هتل 4و5 ستاره در ايران

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه کمبود اماکن اقامتی مناسب را از مشکلات بخش گردشگری عنوان و بیان کرد: از هزار و 100 هتل فعال در سطح کشور تنها 130 هتل چهار یا پنج ستاره بوده و مناسب برای اسکان گردشگران خارجی است.

وی افزود: اگر بخواهیم تا سال 1404 به رقم 20 میلیون گردشگر خارجی برسیم باید تعداد هتلهای چهار و پنج ستاره در سطح کشور به 400 هتل افزایش یابد.

سلطانی فر همچنین به راه اندازی پورتال جامع گردشگری ایران اشاره و بیان کرد: در این پورتال حدود 300 جاذبه گردشگری به سه زبان معرفی شده و تا شش ماه آینده در این چارچوب معرفی جاذبه های گردشگری ایران به 9 زبان زنده دنیا صورت می گیرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین تاکید کرد: همه تورها و مجموعه های فعال در کار گردشگری در سراسر کشور موظف هستند از راهنمایان رسمی و معتبر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استفاده کنند و اگر خلاف این امر رخ دهد سازمان برخورد قانونی می کند.
گفتني است در پايان صحبت هاي معاون رئيس جمهور از تعدادي از راهنمايان گردشگري و نيز فعالان  بخش هاي مختلف حوزه گردشگري توسط مسعود سطلاني فر تجليل به عمل آمد.

انتهای پیام/

کد خبر 139312014